Бизнес – аз също!

Защо повечето бизнеси започват, все едно са copy/paste

За SEO оптимизацията и реалният бизнес трябва да си различен. Може да предлагаш една и съща услуга, но да я предлагаш по различен начин. Ако се бутате в стереотипите, значи Вашият бизнес е АЗ СЪЩО. Неслучайно използвам този израз.

Веднъж разговарях с един собственик на малко кафе и го попитах, защо трябва да си купя кафе от него, с какво е уникален? Той ме погледна и ми каза – аз продавам кафе, няма нищо уникално. И вие ли мислите така? Отговорът по-долу

Ако той правеше такова кафе със стил, дали нямаше право да му иска поне 50ст отгоре? Бизнес се прави по различен начин, по такъв, че неговите клиенти да се чувстват добре, защото са дали пари за качествена услуга, а не за евтина. Трябва да разберете, че само с отстъпки и ниски цени, нищо не се постига.

Що се отнася до отстъпки и ниски цени, вместо тях, може да предложите т.нар бъндели. Това са комплект от услуги, вместо единична. Както ние предлагаме освен seo оптимизация, така и виртуални разходки и продуктова фотография, така и Вие може да предложите 2 за 1 (като разбира се, не е нужно второто да е безплатно). Ако предлагате телевизори, добавете доставка до вкъщи или монтиране на стена. Това ще добави допънителна стойност пред клиентите.

Бъдете различни, не се конкурирайте с конкурентите, а с апатията. Поне 90% от бизнесът е един и същ, само някои продукти са наистина уникални. Затова най-правилната стратегия е да продуктът да бъде предлаган различно, както гореспоменатият пример с кафето.

Не използвайте банални фрази – ние сме професионалисти, ние се грижим за Вас и т.н. Измислете нещо различно и преди да дойдете при нас, за да предложим SEO оптимизация или някоя от другите услуги, искам да отговорите на 2 въпроса, като „влезете в обувките на клиента“ преди това:

  • Защо да купя?
  • Защо да купя от вас?

Ще повторя гореизложеното – не е нужно продукта да е уникален, важното е да се продаде по уникален начин, така че клиента да Ви остави парите си с удоволствие!!!

1 thought on “Бизнес – аз също!”

  1. Pingback: Защо ми трябва Виртуална разходка? | SeoSand

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *